Spalte u vás doma bobkový list! Proč?

02.11.2016 09:54

Spalte u vás doma bobkový list! Proč?

Dnešní společnost a její životní styl je neustále vytížená/ý. Stres a napětí na vás dýchá na každém kroku. A tak zpomalte, začněte relaxovat. Zasloužíte si to a je to pro vás velmi zdravé. Takovéto relaxování zabírá méně času, než si myslíte! Nepotřebujete žádný výlet do lázní o víkendu či někam jinam, jediné co potřebujete, je bylina a tou je bobkový list!

Tato laciná a celkem běžná bylinka, která pochází ze Středomoří, vám pomůže zmírnit napětí a stres za míň než 5 minut! Vynikající účinky proti stresu, které tyto listy obsahují, byly zaznamenaná ruským vědcem Genadijem Malachovem.

 

Čerstvé či vysušené bobkové listy se používají při vaření, kvůli jejich výrazné chuti a vůni, ale taktéž jsou využívané v medicíně na ošetření, na aromaterapii a na bylinnou léčbu různých kožních a dýchacích onemocnění. Jednou z těch méně známých vlastností je jejich uklidňující vlastnost. Nadměrný stres nám poškozuje zdraví v dlouhodobém horizontu a tak bychom mohli začít uvažovat o využívání právě této vlastnosti zmíněných listů. Uklidní vás i v těch nejvíce stresujících situacích. Jak na to? Bobkový list v popelníku zapalte a odejděte z místnosti na deset minut. Po tom když se vrátíte, pocítíte úplně jinou atmosféru a budete cítit příjemnou relaxující vůni dýmu. Plameny vyloučí substance z tohoto listu, které zlepší celkovou atmosféru a vytvoří tok pozitivní energie. Nadechujte se zhluboka a nechte se odpoutat od vašich starostí a tak uklidníte vaše tělo i duši tímto skvělým aroma.