Překvapivě to funguje! Stačí držet ruku v této poloze a s vaším tělem to udělá hotové zázraky

29.03.2017 08:27

Překvapivě to funguje! Stačí držet ruku v této poloze a s vaším tělem to udělá hotové zázraky

Zřejmě každý z nás už hledal klid a mír v našem nitru. Možná jste už slyšeli o „chytré“, speciální orientální technice, která přispívá ke správnému přerozdělení pozitivní energie, která se dostane i do těch nejmenších kanálků vašeho nitra. Jinými slovy, jde o jakousi speciální gymnastiku, která vám pouze pomocí prstů umožní spravovat všechny energetické toky v těle.
Dnes se naučíme, jak provést některé základní mudry, které vám dodají spoustu energie a dodají vitalitu. Každé z těchto rychlých a lehkých cvičení byste měli provádět denně a po dobu alespoň jedné minuty.

Surya Mudra
Toto cvičení pomáhá zejména těm, kteří chtějí zhubnout. Poloha zlepšuje činnost trávicího traktu a přispívá k urychlení metabolismu. Již po několika dnech cvičení s prsty se budete cítit lehčí a vaše váha začne postupně klesat.rukyindia2

Pruthvi Mudra
Toto cvičení je důležité zejména v chladném období, a tedy i právě teď, když je venku deštivého podzim a blíží se zima. Chrání vaše tělo před infekcemi a nemocemi, navíc posiluje i váš imunitní systém.


Vayu Mudra
Tato pozice prstů je užitečná pro ty, kteří neustále trpí drobnými zdravotními potížemi, jako je například plynatost, rýma, či bolesti hlavy.Zlepšuje krevní oběh a zklidňuje celý nervový systém, takže je to i skvělá forma relaxace.

Shunya Mudra
Tato meditace se zkříženými prsty vám pomůže zbavit se bolesti a únavy. Nejlepší je toto cvičení provést po náročném pracovním dni v pohodlí a klidu vašeho domova. Po cvičení budete jako znovuzrození a pocítíte nával nové energie.rukyindia5

Varun Mudra
Toto cvičení má za cíl zlepšit rovnováhu tekutin v těle. Také pomáhá všem, kteří mají problémy s hormonálními poruchami.

I když mnozí z nás o podobných cvičeních pochybují, p
ro obyvatele „východu“ je to běžnou součástí dne a celkově filozofie života. Východní medicína, ať už se jedná o léčivé rostliny nebo meditaci, je známá po celém světě a těší se mnohým pozitivním odezvám. Myslím si, že za pár minut cvičení s prsty nic nedáte a to, jestli to opravdu funguje, si můžete ověřit na vlastní kůži. Když už nic, alespoň si dobře promasírujete ruky, což je určitě důležitý krok při předcházení nějakých těch nežádoucích vrásek.