Česnekový sirup – silnější než penicilín

02.09.2016 09:10

 Česnekový sirup – silnější než penicilín

Média neustále přinášejí zprávy o tom, jak se dnes nezodpovědně a ve vysokých dávkách užívají antibiotika. Výsledkem pak bývá vznik kmenů baktérií, které jsou odolné vůči jakýmkoliv farmaceutickým antibiotikům. Léčba i banálních infekcí se tak může výrazně zkomplikovat. Je těžké pochopit toto nadměrné užívání antibiotik, která mají kromě uvedeného rizika vzniku odolných baktérií, i celou paletu dalších nepříznivých účinků na naše zdraví. Důvodem je zřejmě na jedné straně pohodlnost lidí a na straně druhé neznalost, že existují i jiná, velmi účinná přírodní antibiotika.

Jednou z přírodních látek se silným antibakteriálním účinkem je česnek.

Sirup z česneku má na bakterie až 10x silnější účinek než běžně používaná antibiotika, jako jsou např. penicilín, ampicilín, tetracyklin a další. Kromě antibakteriálních účinků dokáže nabídnout i mnohé další zdravotní přínosy.

Jeho výroba je velmi jednoduchá a levná, suroviny k jeho výrobě jsou dostupné a  velmi zdravé samy o sobě.

Suroviny:

 

8 oloupaných stroužků česneku

1 sklenice (200 ml) jablečného octa

1 sklenice (200ml) medu

Příprava:

Česnek najemno rozmixujte nebo protlačte lisem na česnek. Vložte ho do skleněné nebo porcelánové misky a přidejte k němu jablečný ocet a med. Vše dobře promíchejte. Směs přelijte do skleněné uzavíratelné nádoby a dejte do ledničky na 5 dní. Každý den však směs znovu dobře promíchejte. Po 5 dnech je váš antibakteriální sirup hotový.

Užívání:

Sirup můžete užívat v případě výskytu nějakého infekčního onemocnění nebo také jako prevenci. Užívá se tak, že se ve sklenici vody rozmixují 2 čajové lžičky sirupu a pije se na lačný žaludek ráno hned po probuzení.

Tento sirup je extrémně silný, a proto ho nikdy nekonzumujte přímo. Vždy ho řeďte vodou.

Proč je dobré užívat tento česnekový sirup?

Jde o extrémně zdravý lék, který nejen potlačuje růst patogenních baktérií, ale podpoří též váš imunitní systém, sníží krevní tlak a zredukuje hladinu špatného LDL cholesterolu v krvi.

Při preventivním užívání 1-2x týdně, významně snížíte výskyt chřipky, angíny a nachlazení. Sirup navíc dokáže zmírňovat příznaky artritidy, dny a jiné bolesti kloubů.