Co říkají tukové vrstvy uložené v různých částech těla

22.04.2017 22:57

co-rikaji-tukove-vrstvz

Je známo, že postava každé ženy je unikátní a má své zvláštnosti. Jedny dámy se vyznačují výraznými tvary, jiné jsou tak štíhlé, že na nich nenajdeme ani gram tuku. Tukové vrstvy mohou být uloženy v nejrůznějších tělesných partiích. Tuk uložený v té či oné tělesné části může také vypovídat o nějaké poruše organismu. Vysvětlení a variant výkladů je mnoho, seznámíme vás s některými z nich.

Tukové vrstvy na bocích

Tukové záhyby na bocích mohou ukazovat na poruchu funkce štítné žlázy. Tuk se v těchto partiích může usazovat pod vlivem thyroidních hormonů. Možná by neškodilo věnovat pozornost i dalším možným příznakům.

Tukové vrstvy na břiše

Nejspíš jste si všimli, že tuk se někdy ukládá v podobě výrazných vrstev na břiše i u hubených lidí. Je to ukazatel dlouhodobého prožívání silného stresu. Již dávno bylo pozorováno, že při stresu a depresích se objevují tukové vrstvy především na břiše. Ze všeho nejdřív je tedy třeba uvést do pořádku nervovou soustavu, dosáhnout celkového zklidnění a uvolnění.

 

Tukové vrstvy na zádech a stehnech

Jestliže tuk na stehnech vypadá víceméně přirozeně, tukové polštáře na zádech jsou přeci jen nezvyklé. V tomto případě jde obvykle o přehnanou náklonnost k sacharidům, k moučným výrobkům a především cukrům. Náprava musí začít eliminací těchto jídel ze stravy.

Plná lýtka a tlustá kolena

Ženy často tento nedostatek nijak zvlášť „neřeší“, neboť ho lze dobře maskovat oblečením. Nicméně se jím samozřejmě taky trápí. Tuk se na těchto místech ukládá v důsledku nadměrné konzumace sladkých i silně solených jídel. Dochází ke vzniku neúměrného množství tekutiny, která se v této oblasti začíná kumulovat. Cesta k nápravě začíná omezením, respektive vyškrtnutím nežádoucích potravin z jídelníčku. Krom toho by bylo vhodné zavést si jeden odlehčovací den bez soli týdně.

Tukové vrstvy na prsou, v horních části paží a na vnitřní straně stehen.

Tyto oblasti jsou silně ovlivněny hormony a ukládání tukových vrstev může být signálem velkého množství ženského hormonu estrogenu v krvi. Vhodná by byla návštěva gynekologa, respektive endokrinologa, který zahájí léčbu.